SEO zelf doen of laten doen?

Het kan nog een lastig besluit zijn: je eigen SEO verzorgen of het uitbesteden. Zo kun je er zelf op besparen als je het zelf gaat doen. Aan de andere kant, het laten doen zorgt voor een veel grotere kans op resultaat. Bovendien kost het uitbesteden je aanzienlijk minder inspanning. Hieronder geven we de voor- en nadelen van SEO zelf doen en SEO laten doen door de gratis SEO scan.

SEO zelf doen

Om SEO zelf te doen, is het wenselijk om veel kennis te hebben over het vakgebied. Je moet namelijk met veel verschillende aspecten rekening houden. Zo moet je:

 • Goed voor ogen hebben wat je wilt bereiken en hier veel tijd in investeren. Denk aan het uitwerken van een strategie en opbouwen van een netwerk.
 • Een groot netwerk of veel SEO ervaring opbouwen. Zonder deze aspecten wordt linkbuilding namelijk een zware dobber. Dit komt omdat je zelf moet zorgen voor waardevolle backlinks. Als je net begint, kan dit veel tijd in beslag nemen.
 • Goede en foutloze content kunnen schrijven. Het doel hiervan is om lezers aan te sporen tot actie, zoals het plaatsen van een bestelling. Met ook nog eens de juiste keywords en call-to-action(s) in de tekst, krijg je een hogere positie in Google.
 • Veel kennis hebben van alles wat SEO betreft. Denk aan alle factoren die je kunt beïnvloeden binnen je website (on-page SEO) en alle factoren buiten je website (off-page SEO).
 • Zelf technische aanpassingen kunnen doorvoeren, zodat je website goed gevonden wordt. Denk hierbij aan snelheid of aanpassingen aan de bouw van de je website.
 • Heel veel geduld hebben, want goede resultaten gaan niet over één dag ijs. Ook heb je geen garantie op een goed resultaat.

Gratis SEO tools

Wil je zelf aan de slag met SEO? Dan is het handig om een paar gratis SEO tools als handvaten te gebruiken. Als eerste de Yoast SEO Plugin handig om op je website te hebben. Deze plugin helpt je bij het behalen van betere resultaten. Ook zijn er verschillende tools die laten zien wat de sterktes en zwaktes van jouw website zijn. Zo is er de Varvy SEO tool die de onpage-optimalisatie van jouw website vergelijkt met de voorkeuren van Google. Ook de Screaming Frog SEO Spider is hiervoor een bekende tool, alleen is dit een software die je eerst moet downloaden en installeren.

Als je ervoor kiest om je eigen content te schrijven, is het verstandig om hiervoor ook SEO tools te gebruiken. Het is namelijk belangrijk om de juiste keywords in je teksten te verwerken. De gratis SEO tools die je hiervoor kunt gebruiken, zijn de Keyword Planner van Google, AnswerThePublic en Ubersuggest.

SEO laten doen door gratis SEO scan

Kost SEO zelf doen je te veel tijd, of heb je hiervoor onvoldoende kennis? Je SEO laten verzorgen door de gratis SEO scan heeft veel voordelen. Zo:

 • Heeft onze SEO scan jarenlange ervaring met meetbare resultaten;
 • Kijkt de SEO scan hoe jouw website scoort in zoekmachines;
 • Verbetert de gratis SEO scan de vindbaarheid van je website aan de hand van de resultaten;
 • Trekt de gratis SEO scanner meer bezoekers naar jouw website toe;
 • Wordt jouw geoptimaliseerde website door zoekmachines betrouwbaar gevonden;
 • Krijg je van de gratis SEO scan tips en adviezen over de optimalisatie van je website;
 • Hoef je minder te investeren in Google Ads (SEA).

Zet de eerste stap met gratis de SEO scanner

SEO zelf doen vergt veel tijd, kennis en geduld. Laat je de SEO doen door de gratis SEO scanner, dan weet je zeker dat je website meetbare resultaten gaat boeken en jouw vindbaarheid gegarandeerd verbetert. Maar eerst is het belangrijk om te weten hoe je SEO ervoor staat. Doe daarom nu de gratis scan!